Netcad Dünyası

BAİBÜ ve NETCAD Arasında Eğitim ve İş Birliği Protokolü İmzalandı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ), NETCAD Yazılım ile eğitimde iş birliği protokolü imzaladı.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen toplantı ve imza törenine; Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın yanı sıra NETCAD Teknik Hizmetler ve Eğitim Direktörü Tunç Emre Toptaş ve Eğitim Hizmetleri ve İş Geliştirme Uzmanı Murat Öztürk, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Özyurt ve akademisyenler katıldı. Protokol metni, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve NETCAD Teknik Hizmetler ve Eğitim Direktörü Tunç Emre Toptaş tarafından imzalandı.

Protokol kapsamında, Üniversite bünyesinde kurulacak ve ücretsiz hizmet verecek BAİBÜ-NETCAD Akademi’yle, ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik BAİBÜ-NETCAD Akademi eğitim programları düzenlenecek ve ortak Ar-Ge çalışmaları yapılacak.

BAİBÜ-NETCAD Akademi programı ile NETCAD’in faal olduğu Coğrafi Bilgi Sistemleri, Uzaktan Algılama, Yapay Zeka, Mühendislik, Savunma Sanayi, İmar-Kadastro, İnşaat, Planlama, Akıllı Şehircilik ve benzeri sektörlerin öğrencilere tanıtılması, sektörlerin nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanması, istihdam sağlanması ve kaynak yaratılması hedefleniyor.