Netcad Dünyası

Bornova Belediyesi’nde Dijital Dönüşüm Hamlesi; E-Ruhsat Dönemi

Bornova Belediyesi ruhsat başvuru süreçlerinde Netcad Yazılım A.Ş. ile birlikte yeni bir sayfa açıyor. Kurumda başlayan E-Ruhsat dönemi ile belediyenin teknoloji alanındaki öncü konumu pekişti.

Yeni İnşaat Ruhsat Başvurusu şu an tamamen elektronik ortamda yapılabiliyor. Yenileme ve Yeniden Ruhsat Başvurusu, İsim Değişikliği ve Tadilat Ruhsat Başvurusu gibi başvurular da yakın zamanda sisteme dahil edilecek.

Müellifler, sahip oldukları kullanıcı adı ve şifre ile sisteme giriş yapıp gerekli evrakları yükledikten sonra ilk başvuru sürecini başlatmış olacaklar.

Yapılan başvuru, süreç içerisinde ilgili belediye personelleri tarafından kontrol edilip her aşamada vatandaşa ve süreci takip eden ilgili müelliflere SMS ve E-Mail yolu ile bilgi verilecek. Bu sayede vatandaşlar ruhsat başvurularının ne aşamada olduğunu dijital ortamda görüntüleyebilecek.

Uygulama sayesinde, evrak kontrolü ve harç bedeli ödeme gibi sebeplerle belediyenin İmar Şehircilik Müdürlüğünü ziyaret etme zorunluluğu aza indirgenmiş olacak. Hem proje müellifleri hem de kurum raportörleri ruhsat süreçlerini online olarak E-Ruhsat modülü üzerinden yürütecekler.