Netcad Dünyası

Fırat Üniversitesi ile NETCAD Arasında Eğitim ve İş Birliği Protokolü İmzalandı

Fırat Üniversitesi ile NETCAD “Eğitim-Öğretim ve Ar-Ge” alanında iş birliği protokolü imzaladı.

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde gerçekleşen imza törenine, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Akpınar ile Netcad Teknik Hizmetler ve Eğitim Direktörlüğü katıldı.

İmza töreni öncesi bir konuşma yapan Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, iş birliğinin her iki tarafa da hayırlı olmasını dileyerek, “Eğitim-öğretim faaliyetlerini geliştirmek ve Ar-Ge projeleri üretmek için, özel sektörle yapılacak iş birliği çalışmaları çok önem arz ediyor. Bu tür iş birliklerinin artırılması için çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Akpınar ise, imzalanan iş birliği protokolünün hayırlı olmasını dileyerek, NETCAD Şirketi ile Akıllı şehircilik ve mühendislik uygulamaları konusunda karşılıklı eğitim çalışmalarının yapılacağını söyledi.

Prof. Dr. Akpınar, “Eğitim-öğretim, bilim, sanayi ve teknolojiye yönelik çalışmalarımıza etkin bir şekilde devam etmekteyiz. Özellikle endüstriye ve uygulamaya yönelik çözüm ve teknoloji üretimine dayalı ortak araştırma geliştirme çalışmalarını artırmak, fakültemizin farklı bölümleri arasında çok disiplinli çeşitli çalışmaların yapılmasını sağlamak, eğitim-öğretimde öğrencilerimizin mezuniyet sonrasına bilgi ve tecrübelerini artırmak, girişimci öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin bilimsel gelişmelerine katkı sağlamak ve hem üniversitemize, hem şehrimize hem de ülkemize yararlı olabilmek açısından her imkânı değerlendirmekteyiz” dedi.

Konuşmaların ardından Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ile Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Akpınar'ın katılımıyla eğitim ve iş birliği protokolü imzalandı.