Netcad Dünyası

Isparta Belediyesi MEBİS Projesini Hayata Geçirdi

Isparta Belediyesi, Netcad iş birliğinde modern cenaze hizmetlerinde yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Bilgi İşlem Müdürlüğü öncülüğünde geliştirilen Mezarlık Bilgi Sistemi (MEBİS) ile vefat eden vatandaşların mezarlarına internet üzerinden kolayca erişilebiliyor.

Belediyenin görev ve sorumluluklarından biri olan mezarlık hizmetleri, MEBİS Projesi ile web teknolojileri kullanılarak dijital platforma taşındı. Bu proje ile vatandaşlar, cep telefonlarından, tabletlerden, bilgisayarlarından ve mezarlıklar müdürlüğünde olan bilgi terminallerinden (Kiosk) mevtaların bilgilerine kolayca ulaşabiliyor, mevtalarına Fatiha ve Ayet-el Kürsi okutabiliyor, yakınlarının mezarlarına ait fotoğrafları ve konumları görüntüleyebiliyor.

Ayrıca proje ile kurum personelinin karar- destek süreçlerinde de fayda sağlaması hedefleniyor. Yeni mezarlık alanlarının açılması için planlama yapılabilmesi, mezarlıklar içerisinde olan ve görülemeyen boş mezar alanlarının tespit edilmesi gibi süreçlerde iyileşme sağlanıyor.