Netcad Dünyası

Kadıköy Belediyesi’nden Depreme Karşı Her Binaya Karekod

Kadıköy Belediyesi, olası bir afet durumunda vatandaşların rahatça ulaşabilmeleri için tüm binalara, deprem toplanma alanlarını gösterecek şekilde karekodlar yapıştıracak.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) bu yılın başında tüm belediyelere deprem toplanma alanlarını gösterecek şekilde levha, sticker, karekod hazırlanmasını önermişti.

Kadıköy Belediyesi de bu konuyla ilgili harekete geçerek tüm binalarına, deprem toplanma alanlarını gösterecek karekodların yerleştirilmesi için çalışmalara başladı. Bu sayede vatandaşlar deprem toplanma alanlarını karekodlar üzerinden rahat bir şekilde görebilecekler.

Deprem toplanma alanlarını108’den 153’e çıkaran Kadıköy Belediyesi’nin Netcad Yazılım ile birlikte hayata geçirdiği sistem ile vatandaşlar https://webgis.kadikoy.bel.tr/keos/?p=ABIS6_ITRF96internet sitesi üzerinden haritadan deprem toplanma alanlarını görebilecekler. Haritada afetlerde kullanılacak 15 konteyner da bulunuyor. Bu konteynerlerdeki malzemeler de belediye tarafından yenileniyor.

Harita, Kadıköy’ün tüm mahallelerinde seri şekilde organize olmak, acil müdahale gerektiren alanlara en kısa ve etkili yoldan erişimi ve kaynakların aktarılmasını sağlamak, can ve mal kayıplarıyla hasarları en aza indirgemek amacıyla oluşturuldu.