Netcad Dünyası

KTÜ Maden Mühendisliği Bölümü İle Söyleşi

KTÜ Maden Mühendisliği Bölümü öğrencileri ile Netcad MadencilikÇözümleri Ürün Yöneticisi Yavuz TÖRE, teknik söyleşide bir araya geldi. Onlineolarak gerçekleştirilen söyleşide öğrencilere, Netcad Madencilik Çözümlerianlatıldı ile madencilik sektöründeki son gelişmeler aktarıldı.

Netcad Madencilik Çözümleri çatısı altında yer alan; Masaüstü Mühendislik Çözümleri, Web Tabanlı Maden Bilgi Sistemleri, Operasyonel Çözümler, Akıllı Kamera Çözümleri ve Mobil Uygulamalar hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Yavuz TÖRE konuşmasında; Madenciliğin verimlilik, hassasiyet ve güvenliğin ön planda olduğu bir disiplin olduğunu belirtti. Artan rekabet ve azalan kaynakların, maden işletmelerini, iş akışlarını optimize etmeye ve dijital dünyayla tam entegre hale getirmeye zorladığını ve aslında bunun gelişen madencilik sektörüne ayak uydurmak için bir fırsata nasıl dönüşebileceğini anlattı. Akıllı madencilikteki gelişmelerin; üretim maliyetlerinin azaltılması, karlılığın, verimliliğin artırılması, iş ve işçi sağlığı önlemlerinin alınması yönündeki politikaların  geliştirilmesini zorunlu kıldığını belirtti.

İnteraktif şekilde geçen etkinlikte, maden mühendisliği bölümü öğrencilerinin soruları da cevaplandı.

Söyleşi sonunda, Dr. Öğr. Üyesi Kadir KARAMAN, NETCAD Yazılım A.Ş. firmasına, katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu.