Netcad'den Haberler

Lefkoşa Türk Belediyesi’nde Yenilenen CBS Uygulamaları Tanıtıldı

Netcad, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) bünyesinde yürütülen Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) yenileme projesi kapsamında belediye personeliyle bir araya geldi. Yeni uygulamaların tanıtıldığı kullanıcı toplantısı başarıyla tamamlandı.

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin iş süreçlerini kolaylaştırmak ve veri yönetimini güncel hale getirmek amacıyla başlatılan projede önemli bir adım atıldı. Toplantıda; yenilenen CBS altyapısı, harita tabanlı yeni uygulamalar ve bu sistemlerin belediyenin mevcut yapılarıyla entegrasyonu katılımcılara aktarıldı.

Birimler Arası Veri Entegrasyonu

Adres, Emlak ve Abonelik gibi farklı birimlerin kullandığı bilgilerin, harita tabanlı sistemlerle uyum içinde çalışmasını sağlayan süreçler detaylandırıldı. Geliştirilen uygulamaların; günlük işleri kolaylaştıracağı, birimler arası veri akışını hızlandıracağı ve veri güvenliğini artıracağı vurgulandı.

Kullanıcı Odaklı Yaklaşım

Sunumların ardından, sistemi doğrudan kullanacak personelin soru ve görüşleri alındı. İnteraktif şekilde tamamlanan etkinlik, projenin canlıya geçiş süreci öncesinde kullanıcıların sistem hakkındaki bilgi ve adaptasyonunu artırmayı sağladı.

Netcad ve iş ortağı Sistem Co, Lefkoşa Türk Belediyesi ekipleriyle koordineli bir şekilde çalışarak yenilenen uygulamaları en kısa sürede tam olarak hizmete sunmayı hedefliyor.