Netcad Dünyası

Malatya Battalgazi Belediyesi’nden Büyük Adım

Malatya Battalgazi Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, e-İmar’dan sonra dijitalleşme yolundaki en büyük adımı atarak e-Ruhsat’a geçiş sürecini başlattı. 2023 yılının ilk çeyreğinde devreye alınacak sistem ile birlikte; ruhsat kesim süreçlerinin baskı ve kâğıt masrafları olmaksızın internet üzerinden tamamen dijital olarak gerçekleştirilebileceği bir platform oluşturulacak.

Süreç şemalarının çizilmesi ile ilgili birim ve personellerin sisteme kaydedilmesi aşamaları Netcad tarafından gerçekleştirildi.

Bu sistem sayesinde vatandaş ve müellif firmalar internet sitesi üzerinden alınacak kullanıcı adı ve şifre ile başvuru yapacakları belge türünü seçip, istenilen bilgileri girdikten sonra bu belge türüne ait zorunlu evrakları ekleyerek başvurularını tamamlayacaklar.

Kullanıcılar yapmış oldukları başvurular ile ilgili süreçleri de kendilerine ait bilgi ekranında şeffaf bir şekilde görebilecekler. Ayrıca bu bilgiler vatandaşlara e-posta ve SMS yolu ile de gönderilecek. Bunun yanı sıra başvuranlar hem yeni başvurularını hem de geçmişe yönelik başvurularını sistem üzerinden takip edebilecek.