Netcad Dünyası

Merzifon Belediyesi’nde Dijital Dönüşüm Hamlesi; E-Ruhsat

Merzifon Belediyesi, Amasya’da bir ilke imza atarak ruhsat başvuru süreçlerinde Netcad Yazılım A.Ş. ile birlikte yeni bir sayfa açıyor.

Şubat ayı itibariyle aktif hale gelecek E-Ruhsat sistemiyle, Yeni İnşaat Ruhsat Başvurusu tamamen elektronik ortamda yapılabilecek. Kullanıcılar sahip oldukları E-Devlet kullanıcı adı ve şifresi ile sisteme giriş yapıp gerekli evrakları yükledikten sonra ilk başvuru sürecini başlatmış olacaklar. Yapılan başvuru, süreç içerisinde ilgili belediye personelleri tarafından kontrol edilip her aşamada vatandaşa ve süreci takip eden ilgili müelliflere SMS ve E-Mail yolu ile bilgi verilecek.

Bu sayede vatandaşlar ruhsat başvurularının ne aşamada olduğunu dijital ortamda görüntüleyebilecek. Uygulama sayesinde, evrak kontrolü ve harç bedeli ödeme gibi sebeplerle belediyenin İmar Şehircilik Müdürlüğünü ziyaret etme zorunluluğu da aza indirgenmiş olacak. Belediyedeki tüm ruhsat süreçlerini kolaylaştıracak bu uygulama, Merzifon Belediyesi’ni dijital belediyecilikte bir adım daha öteye taşıyacak.