Netcad Dünyası

Mezitli Belediyesi’nden Dijital Şehirleşmede Büyük Adım

Mezitli Belediyesi, vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için Netcad iş birliğiyle şehir merkezinde bulunan cadde ve sokakların 360 derece panoramik çekimini yaparak, şehrin dijital haritasını kullanıma açtı.

Vatandaşların kullanımına da açık olan bu uygulamayla, ilgili noktalardaki binaların görüntü ve bilgilerine ulaşılabilecek, cadde ve sokaklarda bulunan kaldırım, bordür ve parke taşlarının durumu, genişlikleri hesap edilerek yol bakım ve onarım maliyetleri hesaplanabilecek. Ayrıca şehrin sokaklarında 360 derece sanal gezinti yapıp, gidilecek noktalar ile ilgili bilgi de edinilebilecek.

Kent planlaması çalışması için de önemli bir kolaylık sağlayan sistem, sunucularda arşivlediği bu verilerle ileri dönemki çalışmalara için de referans oluşturacak.

Bu projeyi bizimle hayata geçiren Mezitli Belediyesi Başkan Yardımcıları Yaser GÜNDÜZ ve Osman GÜNAY ile Fen İşleri Müdürü Çınar ÇOBANOĞLU’na teşekkür ederiz.

Mezitli’yi 360 derece panoramik gezmek ve uygulamayı keşfetmek isteyenler https://keos.mezitli.bel.tr/keos/  linkinden faydalanabilirler.