Netcad Dünyası

Netcad Daima Üniversitelerin Yanında

Eskişehir Teknik Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı Kariyer Gelişim Birimi tarafından yürütülen ve ESTÜ öğrencilerinin profesyonel hayata daha hazır hale gelmelerini ve sektörün kalifiye iş gücü ihtiyacını karşılamayı hedefleyen ESTÜ-Akademi programlarının 2021-2022 Öğretim Yılı Değerlendirme Toplantısı ve Plaket Töreni 19 Ekim Perşembe günü Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Öğrenci Dekanlığı tarafından düzenlenen toplantı ve plaket törenine; Rektör Prof. Dr. Sayın Adnan Özcan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Yunus Özdemir, Öğrenci Dekanı Prof. Dr. Sayın Sevil Şentürk, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Yeliz Mert Kantar, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Öznur Usanmaz, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Onur Kaya, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Osman Tutal, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Kerem Yıldırım Şimşek, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sayın  Murat Tanışlı, Araştırma ve Lisansüstü Süreçler Direktörü Prof. Dr. Sayın Servet Turan, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sayın Alper Çabuk, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sayın Gürsoy Arslan ile ESTÜ- Akademi programlarında iş birliği yapılan kurumların temsilcileri katıldı.

Öğrenci Dekanlığı Kariyer Gelişim Birimi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Sayın Çağla Gül Diken’in, ESTÜ-Akademi programları 2021-2022 Öğretim Yılı değerlendirmesine yönelik yaptığı sunum ile başlayan toplantı Rektör Prof. Dr. Sayın Adnan Özcan’ın konuşması ile devam etti.

Rektör Prof. Dr. Özcan, ESTÜ - Akademi programlarının ülkemiz yükseköğretiminde üniversite-sanayi iş birliğinin en önemli örneklerinden birini oluşturduğunu belirterek; “Eskişehir Teknik Üniversitesi; otomotiv, havacılık, yazılım, seramik, cam, raylı sistemler, coğrafi bilgi sistemleri, uzaktan algılama sistemleri ve yapay zeka gibi pek çok alanda sektör ile işbirliği halindedir. Bu iş birlikleri, akademi programları ile Üniversite-Sanayi ortaklığının Ülkemizdeki en önemli örneklerinden biri haline gelmiştir. Ülkemizin geleceğine yapılan en önemli yatırım, mesleğini en iyi şekilde icra eden mezunlar yetiştirmektir” ifadelerini kullandı.

Akademi programlarının, öğrencilerin henüz mezun olmadan ilgili sektör profesyonellerinden planlı biçimde destek almalarını sağladığını belirten Rektör Prof. Dr. Özcan, bunun Eskişehir Teknik Üniversitesi öğrencilerinin sahip olduğu en önemli imkanlardan olduğunu vurguladı.

Toplantıda, ESTÜ-Akademi programları kapsamında 2021-2022 Öğretim yılında iş birliği yapılan kurumlardan biri olan Netcad Yazılım’ın Eğitim ve Destek Yöneticisi Ramazan Duman akademi programları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Toplantı sonrasında Rektör Prof. Dr. Özcan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özdemir ve Öğrenci Dekanı Prof. Dr. Şentürk tarafından teşekkür plaketini alan DUMAN, bu iş birliğinden duydukları memnuiyeti dile getirerek, Netcad’in daima Üniversitelerin yanında olduğunu belirtti. Tören kokteyl ile sona erdi.