Netcad Dünyası

Netcad GeoMining 2023 Forumu’nda

Türk madencilik ve jeoloji sektörünün önde gelen yazılım geliştiricilerinden biri olan Netcad, 26-27 Ekim 2023 tarihlerinde Bakü'de düzenlenen Uluslararası Madencilik ve Jeoloji Forumu GeoMining 2023'e katıldı.

30’dan fazla ülkeden 300’ün üzerinde sektör temsilcisinin bir araya geldiği etkinlikte Netcad’i, Uluslararası İş Geliştirme Uzmanları Hatice AĞAZADE ve Tuğberk KÜÇÜK temsil etti ve sunumlarıyla dikkat çekti. Tuğberk KÜÇÜK konuşmasında, Türkiye'nin yanı sıra Kazakistan, Azerbaycan ve Endonezya'daki madencilik ve jeoloji işletmelerinin de aktif olarak kullandığı Netcad masaüstü çözümlerini anlattı. Ayrıca madencilik ve jeoloji sektörüne nitelikli personel yetiştirilmesine önemli katkı sağlayan Netcad Akademi programını da tanıttı.

Hatice AĞAZADE ise, Netcad’in maden bilgi sistemi MABİS ile "Dijital Evren”i katılımcılara tanıttı. AĞAZADE konuşmasında, lisans takip sistemi ile madencilik ve jeolojik üretim izleme sistemine ışık tutarak bunların sektördeki önemini vurguladı, gelişmiş IoT ve IoB teknolojilerinden yararlanan "Netcad Dijital Evren"in sunduğu sayısız olanaklardan bahsetti.