Netcad Dünyası

Netcad ile Harita Mühendisleri Odası Arasında Önemli Protokol

1989 yılında yolculuğuna Türkiye’de mekânsal verinin dijitalleşmesine öncülük eden ilk yerli yazılım firması olarak başlayan Netcad, Türkiye’nin önde gelen kurumları ile yaptığı iş birlikleriyle sektörüne yön vermeye devam ediyor.

Son zamanlarda Türkiye harita sektörünün en önemli konuları arasında bulunan 3B Şehir Modelleri Üretimi ve 3B Kadastro Altlıklarının Oluşturulmasına ilişkin Harita Mühendisleri Odası ile bir protokole imza atan Netcad, HKMO’ya Tescilli Bürolar için Netcad Yeni Lisans Alımı, Güncelleme ve 3B Kadastro Projelendirme Modülü olan Yapınet’ in edinimi için kurumla iş birliği yaptı. Protokol, Harita Mühendisleri Odası Başkan Ali İpek, Genel Sekreter Hüseyin Arkan ve Netcad İş Geliştirme Yöneticisi Tevfik Uçkan arasında imzalandı.

Netcad’in Kadastro Altlıklarının Oluşturulmasına yönelik yazılım çözümü Yapınet’in yaygınlaşmasına da katkı sağlayacak bu protokolle, tüm HKMO’ ya tescilli üyeler için yeni büro açacak kişilere özel avantajlar, mevcut müşterilerimize güncellemede kolaylıklar sağlanacak. Böylelikle hem 3B Kadastro çözümleri ülke geneline yayılacak hem de HKMO üyeleri sahip oldukları avantajlarla bu süreci çok daha verimli geçirebilecek. Tüm bunların yanı sıra HKMO’ya özel sertifikalı Netcad eğitimlerine ilişkin de bir protokole daha imza atan Netcad ve HKMO, her iki kurumun sahip olduğu uzmanlığı ve teknolojik çözümleri birleştirerek sektördeki kaliteyi artıracak.