Netcad Dünyası

Netcad İle Nearloc Daha Güvenli Madenler İçin Bir Arada

Maden sahalarında güvenlik ve verimliliği artırmak için yerli sermaye desteği ve Türk mühendislerden oluşan ekibiyle yüksek teknoloji ürünler üreten Nearloc ile Türkiye’nin ilk ve tek yerli madencilik yazılımını geliştiren Netcad önemli bir iş birliğine imza attı.

%100 yerli teknolojisiyle yer altı ve yer üstü maden ocaklarında, madencileri anlık olarak takip edebilecek sistemler üreten Nearloc, bu çözümünü geliştirmek için sektörde yerli girişimin lideri olan Netcad ile çalışmalara başladı.

Yazılım teknolojisinin ve getirdiği çözümlerin hemen her alanda vazgeçilmez hale geldiği günlerde, bu teknolojinin doğru yerlerde kullanılması da bir o kadar önem kazandı. Son dönemlerde ülkemizde meydana gelen üzücü olaylar ve ardından gelişen süreçler ise madencilik sektörünün bu konuya her zamankinden daha çok hassasiyet göstermesini sağladı. Bu anlamda madenciliğin teknolojiyle en doğru şekilde buluşmasını sağlayacak bu iş birliği ile madenciler santimetre seviyesine kadar hassasiyette, gerçek zamanlı olarak takip edilebilecekler. Madenci lambasına monte edilen birleşik ekipman sayesinde kolaylıkla kullanılan sistemin faaliyet ve verimlilik raporları da hızla alınabilecek.