Netcad Dünyası

Netcad, OSB’lerdeki Dijital Evreni Anlattı

Netcad, OSBÜK iş birliği ile 08.09.2022 tarihinde “Organize Sanayi Bölgeleri’nde Dijital Evren” konulu bir webinar düzenledi. Türkiye’nin önde gelen Organize Sanayi Bölgelerinin Netcad ile olan başarı hikayelerini de anlattıkları etkinlik yoğun ilgi gördü.

Moderatörlüğünü Netcad Kıdemli İş Geliştirme Müdürü Sedef Ruken KÜÇÜK’ün yaptığı etkinliğin açılış konuşmasını ise OSBÜK Yönet¬im Kurulu Başkan Yardımcısı Bekir SÜTCÜ yaptı. “OSB’lerde Dijital Evren” başlıklı bir konuşma yapan  Netcad Eş Genel Müdürü Deniz ŞANAN, OSB’ler için dijital dönüşümün önemine dikkat çekerek, “OSB’ler planlı sanayi üretiminin, istihdam ve ihracatın kaynağı haline gelmiş durumda. Türkiye’de sanayinin gelişmesine katkı sağlayan OSB’ler firmalara doğal gaz, elektrik, su aboneliği, dağıtımı, imar ve iş yeri ruhsatı gibi pek çok hizmet sunuyor. OSB’ler hem finansman yükünün hafiflemesine hem de rekabet gücünün artmasına katkı sağlıyor. Bu da OSB’lerde dönüşümü zorunlu kılıyor” dedi.

CBS ile OSB yönetiminin avantajları, EBYS ve Dijital Arşive geçişte CBS’nin görevi, CBS altyapısı ile uzun vadeli proje planları, yeni kurulan OSB’lerde CBS ile akıllı altyapı yönetimi ve ıslahtan dönüşen OSB’lerin dijitalleşme sürecinde CBS’nin yol gösterici rolünün anlatıldığı Webinarda Kocaeli Gebze Dilovası OSB, Manisa OSB, Kocaeli Alikahya OSB ve Barakfakih OSB’nin bu konulardaki deneyimleri aktarıldı.

Webinarın devamında ise ESC Holding Genel Müdür Yardımcısı Yalçın YUMUŞ, Avrupa ve Türkiye’de 3. Boyutta Altyapı Yönetimi ile ilgili bilgiler verdi. 150 kişilik katılımın sağlandığı etkinlik Hacısabancı OSB Bölge Müdürü Ersin AKPINAR’ın konuşmasıyla kile sona erdi.