Netcad Dünyası

Netcad'den, 19. Harita Bilimsel ve Teknik Kurultayı’nda Gövde Gösterisi

Türkiye’de mekânsal dijitalleşmenin öncü firması Netcad her yönden güçlü bir katılımla, 19. Harita Bilimsel ve Teknik Kurultayı’na damgasını vurdu. Netcad, HKMO (Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası) tarafından 04-06 Ekim 2023 tarihleri arasında Türkiye Barolar Birliği Avukat Özdemir ÖZOK Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, geniş standı, birbirinden değerli bildirileri ve büyük ilgi gören özel Yapınet oturumu ile yer aldı.

Sektör katılımcılarının ve üniversitelerin yoğun ilgisini çeken ürünlerine ilişkin detaylı bilgileri ziyaretçilerine aktaran Netcad yetkilileri, uygulama örneklerini de stantlarında yer alan ekranlar aracılığıyla gösterdi.

Etkinliğe 9 bildiri ile katılan Netcad,etkinliğin en çok bildiri sunan katılımcıları arasında yer aldı. 5 Ekim’de Netcad İş Geliştirme Direktörü, Akademisyen Sedef Ruken KÜÇÜK önderliğinde gerçekleşen Sektörel Paylaşımlar oturumda Netcad’in Elektrik Dağıtım Şirketleri İçin Kamulaştırma Süreçleri, Gaz Dağıtım Şirketleri için Şebeke Yönetimi Odaklı Web Uygulamaları ve Organize Sanayi Bölgeleri için Veri Odaklı Web Uygulamalarına ilişkin bildiriler sunuldu. Aynı gün paralel oturumlarda ise “Şehir Planlama Çalışmalarında Donatı Yeterliliğinin Konumsal Veri Analizleri Yöntemleri ile Ölçülmesi” başlıklı bildiri anlatıldı.

6 Ekim’deki oturumlarda ise Netcad Presales Yöneticisi Özhan Bostancı tarafından “Üniversitelerde Dijital Dönüşüm: Entegre Bir Web Uygulaması Örneği”, Proje Yönetimi Uzmanı Onur COŞKUN tarafından “Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi Standartlarına Uygun Coğrafi Veri Üretim ve Paylaşım Çalışma Uygulamaları” ile Netcad İş Geliştirme Direktörü Onur PALABIYIK tarafından “360 Derece Sokak Görüntüleri ile Kent Bilgi Sistemi Oluşturma” başlıklı bildiriler sunuldu.

Etkinlikte bir de özel oturum gerçekleştiren Netcad, “Tüm Yönleriyle Netcad 3B Kadastro Çözümü: Yapınet Semineri” ile Türkiye’nin en hızlı benimsenen ve kabul gören 3 boyutlu kadastro yazılımı Yapınet’in gelişmiş yeteneklerini sektör temsilcilerine tanıttı.