Netcad Dünyası

Sektördeki En Güncel Teknolojileri ve Kurumsal Çözümlerimizi Anlattık

27 Aralık 2023 Çarşamba günü İstanbul Teknik Üniversitesi’nde öğrenci ve akademisyenlerle bir araya geldik. Etkinlikte konuşma yapan Teknik Hizmetler Direktörü Ercüment KORKMAZ, Netcad’in Türkiye’den dünyaya açılan bir teknoloji şirketi olduğuna değindi ve markalaşma hikayesini anlattı.

KORKMAZ, “30-40 yıl önce Türkiye’de sahada ölçüm yapan ve bu ölçümleri çok uzun hesaplamalar sonrası koordinatlara çevirebilen haritacılar yaptıkları tüm bu çalışmaları kâğıtlara elle geçiriyorlardı. Sene 1989 olduğunda, Netcad bu bilgileri sayısallaştırmaya başladı ve çizgi alanlarını bilgisayar ortamına taşıdı. Bunu gören haritacılar gözlerine inanamadılar ve bunu bir devrim olarak yorumladılar. Çünkü kendileri için büyük bir kolaylıktı Netcad. Bu nedenle de çok sahiplendiler ve yazılımın gelişmesine çok katkı sağladılar. Bu muhteşem bir gelişme idi ve Netcad hayatlarımıza böyle girdi. Bugün ise hayatımızın her alanında mekânsal veriyi yönetmek, bu veri ile analizler yapmak gün geçtikçe önem kazanıyor. Netcad, coğrafi bilgi teknolojileri alanında, 30 yılı aşkın tecrübesi ve ortaya çıkarmış olduğu yerli ve milli çözümleriyle global rakiplerine meydan okuyor ve yaşam alanlarımızın planlanmasından yönetimine, altyapı yatırımlarının tasarımlarından uygulamasına kadar birçok alanda hayatlarımıza dokunuyor” dedi.

KORKMAZ konuşmasının sonunda, “Bugün burada sizlerle bir araya gelmek ve kendimizi anlatabilmek bizler için büyük gurur, umarım ileride sizlerle mesai arkadaşları olur ve birlikte ülkemiz için önemli işlere imza atarız” dedi.

İTÜ İnşaat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Oğuzhan METE, Geomatik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa YANALAK ve Geomatik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergin TARI gibi değerli hocaların da katıldığı etkinlik öğrencilerden de yoğun ilgi gördü.

Etkinlik sonunda gerçekleştirilen soru-cevap bölümüyle öğrenciler ve akademisyenler, Netcad Çözümleri hakkında detaylı bilgiler edindi.