Netcad Dünyası

Terme’de Akıllı Şehircilik Hızla Gelişiyor

Akıllı Şehircilik alanında birçok yeniliğe imza atan Terme Belediyesi, Netcad iş birliği ile iki yeni uygulamayı daha hayata geçiriyor.

2021 yılında vatandaşların belediye ile olan çalışmalarını hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlamak için Mekansal Adres Kayıt Sistemini (MAKS) hayata geçiren belediye, hizmet verimliliğini artırmak amacı ile şimdi de Kent Otomasyon Sistemi (KEOS) ve e-İmar uygulamalarını hayata geçirdi.

Kent Otomasyon Sistemi (KEOS) hakkında bilgi veren Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Coğrafi bilgi sistemlerinin kent bazında yaygınlaşmasını, vatandaşlarımızın hizmet alma kalitesini ve belediyemiz çalışmalarında hizmet verimliliğini artırmak amacı ile Kent Otomasyon Sistemi (KEOS) da yine belediyemizin kurumsal web adresi üzerinden hizmet verecek. KEOS sistemi ile hem belediye hizmetlerinin daha iyi yürütülmesi hem de vatandaşın pek çok hizmetten doğrudan yararlanabilmesi sağlanacak. KEOS sistemi ile şehir haritası üzerinden parsel bilgileri, yapı ve numarataj bilgileri, imar durum bilgileri ve kentin önemli noktalarına ait lokasyon bilgilerine ulaşılabilecek. Sistem üzerinden sunulan bilgiler için güncelleme ve yenileme çalışmaları sürekli olarak devem edecek. İlçenin ihtiyaçları doğrultusunda sistemin gelişimi sağlanacak." dedi.