Netcad Dünyası

Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi Standartlarına Uygun Coğrafi Veri Üretim ve Paylaşım Çalışma Uygulamalarını Anlattık

7 Mart 2024 tarihinde Ankara Üniversitesi, Türkiye Coğrafyası Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÜCAUM) tarafından düzenlenen II. Coğrafi Bilgi Sistemleri Çalıştayı’ndaydık. Netcad Proje Yönetimi Uzmanı Onur COŞKUN “Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi Standartlarına Uygun Coğrafi Veri Üretim ve Paylaşım Çalışma Uygulamaları” sunumunu gerçekleştirdi. 🌍

TUCBS altyapısının tanımlanması ve izlenmesi gereken yol haritasının detayları ile başlayan sunumda Ulusal Coğrafi Bilgi Platformu ile paylaşılan coğrafi veri servislerine, Netcad tarafından geliştirilen TUCBS Modülü ile erişim sağlandığından ve bu servis içeriğindeki katmanlara erişilebildiğinden bahsedildi. Ek olarak bu katmanların farklı CBS uygulamalarında kullanılabileceğine ve analizlere de girdi olabileceğine değinildi. Söz konusu çalışmalar, Netcad Yazılım A.Ş. tarafından geliştirilen yazılımlar ile örneklenerek detaylandırıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Ömer ALAN, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Dr. Akın KISA, Harita Genel Müdürü Tümgeneral Osman ALP, Türkiye İstatistik Kurumu Başkan Yardımcısı Tuğba DEĞİRMENCİ, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet ÜNÜVAR ve Doç. Dr. Rüya BAYAR gibi değerli hocaların da katıldığı etkinlik öğrencilerden de yoğun ilgi gördü.

Standımızı ziyarete gelen öğrenciler, akademisyenlerin Netcad hakkında sorularına detaylı olarak cevap verildi.

Etkinlik sonunda gerçekleştirilen soru-cevap bölümüyle öğrenciler ve akademisyenler, Netcad Çözümleri hakkında detaylı bilgiler edindi. Ayrıca Proje Yarışmasında dereceye giren öğrencilere de Netcad Eğitimi hediye edildi.