Netcad Dünyası

Kamulaştırma İçin Net Çözüm - Netkamu

Ülkemizde yapılan kamulaştırma projelerinin çok büyük bir kısmında imzası bulunan Netcad, kamulaştırma çözümlerindeki son yenilikleri, sektörün önemli temsilcileriyle paylaştı. 28 Mayıs 2015 tarihinde JW Marriott Hotel'de gerçekleşen Kamulaştırma Çözümleri Çalıştay'ına başta DSİ, Karayolları, İller Bankası, TEİAŞ, TANAP olmak üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra çok sayıda özel sektör firması da katıldı.

Açılış konuşmasını Netcad Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan SAVACI'nin yaptığı Çalıştay'da Netcad çözümlerinin, kamulaştırma projeleri için gerekli olan güncel kanun ve yönetmelikler dikkate alınarak, kurum standartlarına bire bir uyumlu ve kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda geliştirildiğini vurguladı.

Bu doğrultuda geliştirilen Netkamu 7 çözümünün detaylarının aktarıldığı Çalıştay'ın teknik sunumlar bölümünde; yol, kanal ve enerji nakil hattı kamulaştırma proje uygulamaları Netcad Teknik Hizmetler ve Eğitim Müdürü Tunç Emre TOPTAŞ tarafından örnek uygulamalarla aktarıldı. Çalıştay'ın ikinci bölümünde Netcad Proje Yöneticisi Yalin YENER tarafından Kamulaştırma Bilgi Sistemi Uygulamaları kapsamında BUSKİ, DSİ Artvin Bölge Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü Kamulaştırma Veri Platformu (KVP) örnek çalışmaları anlatıldı. Teknik Hizmetler Grup Yöneticisi Mustafa YAKAN ise son bölümde Netkamu ile çalışan ve kamulaştırma işlemleri sonrasında gerekli olan hukuksal süreçlerin takibinin yapılabilmesini sağlayan Tasarruf Uygulamaları konusunda bir sunum gerçekleştirdi.